Termeni si conditii Daruri Alese Afiliere

 

1. Introducere-Partile

Acesta reprezinta un contract electronic intre SELECT VISION, avand sediul social in Aleea Livezilor nr.23 bl.12 ap.3 , inregistrata la Registrul Comertului sub nr.J40/1608/2014 , avand numar unic de inregistrare 32779953, numita in continuare Furnizor  si persoana fizica sau juridica reprezentata de d-voastra, cu datele declarate in cont, numita in continuare Afiliat. Prin finalizarea procesului de inregistrare, acceptati in intregime termenii si conditiile acestui contract.

2. Definitii si termeni

Afiliatul este operatorul (persoana fizica sau juridica) unui detinator de website/ pagina de internet care aloca conform contractului un spatiu publicitar.

Furnizorul este acea persoana juridica careia ii este rezervat spatiul publicitar pe website-ul afiliatului.

Utilizator directionat este vizitatorul website-ului Afiliatului care a fost directionat catre website-ul Furnizorului.

Instrument de promovare este o modalitate de promovare a unor servicii sau produse.

Widget este un instrument de promovare care contine informatii dinamice preluate de pe site-ul Furnizorului precum si informatii de identificare si urmarire a activitatii utilizatorilor care dau click pe acesta.

3. Inregistrarea contului de afiliat

Afiliatul va completa toate campurile obligatorii cu informatii complete si corecte la inregistrarea contului de afiliat. Furnizorul isi rezerva dreptul de a suspenda contul afiliatului, fara obligatia de a justifica aceasta actiune. Nu vor fi acceptati afiliatii ale caror site-uri:

 • includ continut violent, pornografic, care atinge imaginea Furnizorului sau care poate incalca ordinea si linistea publica;
 • fac discriminari bazate pe sex, religie, nationalitate, orientare sexuala, varsta, handicapuri;
 • sunt contrar intereselor Furnizorului sau a clientilor acestuia;
 • incalca legile curente ale statului roman;
 • sunt concurentii  Daruri Alese Romania;
 • nu sunt functionale sau sunt in etapa de creare;
 • au calitate indoielnica , fara continut sau continut copiat, siteuri cu continut creeat doar pentru reclame, siteuri cu continut ilegal;
 • preiau automat informatii de pe site-ul Furnizorului sau alte site-uri, fara acordul acestora;
 • folosesc brand-ul Furnizorului fara acordul scris al acestuia in titlul, denumirea sau URL-ul siteului;
 • folosesc tehnici de optimizare web de pe marci inregistrate Daruri Alese Romania, derivate ale acestora sau folosind prefixe/sufixe;

4. Instrumente de promovare

Afiliatul va folosi instrumentele de promovare oferite de sistemul de afiliere  Daruri Alese, pe site-urile care indeplinesc conditiile programului, pastrand intact codul HTML oferit.

5.Drepturile si Obligatiile Afiliatului

5.1 Drepturile Afiliatului sunt:

 • sa gestioneze instrumentele de promovare conform instructiunilor Furnizorului, dar fara a-l instiinta pe acesta;
 • sa solicite si sa primeasca comisioanele cuvenite conform acestui contract.

5.2 Obligatiile afiliatului sunt:

 • sa utilizeze cu buna credinta website-ul Furnizorului si materialele de promovare puse la dispozitie de acesta, fara sa le altereze in vreun fel;
 • sa plaseze codurile instrumentelor de promovare doar in website-uri aprobate in prealabil de Furnizor, cu exceptia promovarii de tip CPC.
 • sa nu aduca atingere imaginii si/sau intereselor Furnizorului prin orice activitati pe care le intreprinde sau forme de comunicare pe care le practica.
 • sa propuna spre aprobare siteurile pe care intentioneaza sa plaseze reclamele Furnizorului sau retelele in care intentioneaza sa ruleze campanii CPC.
 • sa completeze declaratia fiscala pe proprie raspundere pentru persoane fizice inainte de a solicita prima plata prin transfer bancar.

 

5.3 Afiliatul nu are voie:

 • sa fie angajat al SELECT VISION SRL sau furnizorilor Daruri Alese; sa fie ruda de gradul I sau II cu angajati sau furnizori ai SELECT VISION SRL;
 • sa citeasca, sa intercepteze, sa inregistreze, sa redirecteze, sa interpreteze orice material ce este adresat Furnizorului;
 • sa promoveze oferte, reclame, promotii cu informatii false sau expirate;
 • sa modifice operatia vreunui buton, link sau a altui element interactiv al site-ului darurialese.com;
 • sa faca comenzi sau sa completeze formulare, sau sa faca alte tipuri de actiuni pe site-ul darurialese.com, in numele unei terte parti, sau sa autorizeze, asiste sau incurajeze alta persoana sau entitate sa faca acest lucru;
 • sa promoveze produsele Furnizorului pe site-uri care nu ii apartin decat cu acordul si in conformitate cu termenii si conditiile acestora.
 • sa promoveze produsele Furnizorului prin orice metode care pot crea confuzie asupra ofertei reale a Furnizorului. Ex: anunturi de vanzare a produselor cu alte preturi, alte beneficii sau orice alte conditii comerciale;
 • sa promoveze linkuri de afiliat in anunturi de vanzare a unor produse proprietate personala, identice sau similare celor din oferta Furnizorului.
 • sa cauzeze in vreun fel confuzie clientilor site-ului darurialese.com in ceea ce priveste relatia dintre Afiliat si Furnizor;
 • sa foloseasca alte materiale promotionale, in afara celor oferite de programul Daruri Alese Afiliere, pentru a promova site-ul darurialese.com sau sa asiste, autorizeze, incurajeze o a terta parte sa faca acest lucru;
 • sa foloseasca materiale promotionale de orice natura (bannere, anunturi text, etc) care nu sunt oficiale, generate de sistemul Daruri Alese Afiliere sau aprobate in scris de Furnizor; Ne rezervam dreptul de a inchide contul si a anula toate comisioanele celor care folosesc materiale promotionale neaprobate.
 • sa incerce sa intercepteze sau redirecteze traficul unui alt site care participa la programul Daruri Alese Afiliere;
 • sa foloseasca scripturi sau coduri in scopul fortarii vizitatorilor de a urma un anumit link sau a urma o anumita operatiune;
 • sa foloseasca pentru promovare siteuri de calitate indoielnica, fara continut sau continut copiat, siteuri cu continut creeat doar pentru reclame, siteuri cu continut ilegal; magazine online;
 • 2. sa utilizeze programe de promovare PPC, targhetand pe marci inregistrate Daruri Alese Romania, derivate ale acestora sau folosind prefixe/sufixe (daruri alese, gratis, Daruri Alese – idei de cadouri, etc. );
 • sa foloseasca servicii de email marketing decat in limitele legale si doar catre listele proprii de abonati;
 • sa foloseasca tehnici de ascundere a referral-ului pentru vizitele trimise catre Furnizor;
 • sa foloseasca link-uri afiliat pe grupuri de Facebook, pagini de Twitter cu continut privat, sau pe orice alt mediu in care accesul nu este la liber.

 

La cererea SELECT VISION SRL, afiliatul trebuie sa puna la dispozitie print-screen-uri cu instrumentele de promovare folosite astfel incat sa dovedeasca ca nu a incalcat nici un punct din regulamentul in vigoare, in caz contrar SELECT VISION SRL isi rezerva dreptul de a anula comisioanele considerate frauduloase.

 

In situatia in care Afiliatul incalca prevederile art. 5.2 si/sau  5.3. contractul inceteaza automat urmand ca Afiliatul sa fie obligat la plata de daune interese in instanta, dupa caz.

 

6. Beneficiile afiliatului

6.1. Comisioane

Comisioanele sunt calculate ca procent din vanzarile de produse pe care le genereaza afiliatul cu ajutorul instrumentelor de promovare. La calculul comisionului se iau in considerare toate comenzile plasate pe site de catre utilizatorul directionat de afiliat, indiferent de momentul finalizarii comenzilor, daca acestea au fost plasate intr-un interval de 5 zile de la momentul in care clientul a fost directionat de afiliat.
Valoarea comisionului se stabileste din comenzile mentionate anterior, si se aplica la valoarea produselor fara a lua in calcul TVA, taxe de transport, sau alte taxe. Comisionul se incaseaza doar pentru comenzile achitate, facturate si nereturnate de catre client. In cazul in care un produs nu este atribuit niciunei categorii din site, comisionul aplicat va fi cel standard – 1% din valoarea produsului fara TVA.
In cadrul campaniilor de afiliere pentru un produs, lista de produse sau pentru un brand sau mai multe branduri se poate aplica o grila de comisionare diferita de cea standard care va fi adusa la cunostinta inainte de data de start a campaniei si a grilei de comisionare.
Grila de comisionare standard se regaseste la adresa: https://darurialese.com/grila-de-comisionare/
Facturile vor fi emise de catre Afiliat doar in baza calcului comisioanelor aprobat in prealabil de catre SELECT VISION SRL.
Nu se acorda comision pentru comenzile in care s-au folosit Vouchere Cadou emise de Daruri Alese Romania.
Toate comisioanele vor fi calculate si inregistrate in Castigul curent al fiecarui afiliat instant.

Procesarea comisioanelor se va face dupa 15 de zile din momentul inregistrarii acestora, urmand ca statusul final sa fie Aprobat sau Respins.

Comisioanele vor fi anulate daca se dovedeste ca afiliatul a incalcat prevederile regulamentului in vigoare.

6.2. Bonusuri

Pe parcursul desfasurarii contractului, Furnizorul poate sa acorde bonusuri in functie de performanta sau vechime in program a contului Afiliatului. Valoarea acestora este determinata de Furnizor, pentru fiecare afiliat in parte.

6.3. Plata comisioanelor

Pe data de 30 a fiecarei luni, se stabileste in mod automat suma comisioanelor ce urmeaza a fi platite functie de disponibilul existent in contul afiliatului. Pragul minim pentru a efectua o plata este de 50 lei.

Pentru persoane juridice
Plata va fi efectuata prin transfer bancar pana in data de 15 a lunii in care s-a emis fisierul de plati. In prealabil, Afiliatul va emite o factura fiscala catre Furnizor cu suma disponibila de plata din contul Daruri Alese Afiliere

Pentru persoane fizice Plata va fi efectuata prin transfer bancar pana in data de 15 a lunii urmatoare sau prin emiterea unui Voucher cu care se pot efectua cumparaturi pe doar pe darurialese.com.

Daca afiliatul (persoana fizica) opteaza pentru plata prin transfer bancar, acesta va primi automat, lunar, in contul bancar, suma disponibila in Daruri Alese Afiliere. Castigul obtinut in acest mod de Afiliat este impozabil, Furnizorul oprind la sursa impozitele aferente castigului obtinut, conform declaratiei fiscale completate de afiliat.
Plata automata se va efectua doar daca afiliatul are completate in intregime si corect toate campurile obligatorii, precum si setata plata automata a plati.

6.4. Vouchere

Afiliatii pot solicita generarea a maxim 5 vouchere/luna. Voucherele au valabilitate 60 zile si se activeaza incepand cu ziua urmatoare generarii lor, ora 09.00. Acestea pot fi folosite doar in magazinul online www.darurialese.com fara restrictii de produse sau categorii, cumulandu-se cu promotiile in derulare dar nu si cu alte vouchere. Voucherul poate avea orice valoare intre minimul de 50 lei si maximul disponibil in contul afiliatului.

7. Drepturile si Obligatiile Furnizorului

7.1 Drepturile Furnizorului:

 • Furnizorul isi rezerva dreptul de a suspenda contul Afiliatului fara nici o justificare, daca acesta incalca prevederile respectivului contract;
 • utilizatorii care vor cumpara produse prin intermediul programului Daruri Alese Afiliere vor deveni automat clienti darurialese.com. Astfel, ei vor suporta toate regulile, politicile si procedurile cu privire la comenzi, service si vanzari de produse impuse de catre Daruri Alese Romania.
 • Furnizorul poate modifica valoarea unui comision generat de Afiliat, functie de rezultatul final al comenzii: livrare partiala, inlocuirea unui produs cu pret superior, etc.

7.2 Obligatiile Furnizorului sunt:

 • sa plateasca la timp comisionul afiliatului, atunci cand sunt indeplinite toate conditiile privind pragul minim si modalitatea de plata a comisionului.
 • sa nu intervina asupra organizarii website-ului Afiliatului.
 • sa intretina corespunzator ad serverul care insereaza materiale publicitare in website-urile afiliatilor, astfel incat:
  – spatiile alocate de acestia sa fie utilizate in permanenta
  – website-urile afiliatilor sa nu fie afectate in nici un fel de materialele inserate

8. Modificari

Furnizorul poate modifica orice termen sau conditie in orice moment prin postarea unei notificari pe site-ul programului. Modificarile se pot referi, spre exemplu, la comisioanele percepute de Afiliati, la bonusuri, la modalitatile de plata a comisioanelor, la regulile programului Daruri Alese afiliere. Daca modificarile aparute sunt inacceptabile pentru Afiliat acesta poate inceta colaborarea. Continuarea participarii la program dupa afisarea modificarilor va insemna acceptarea noilor modificari.

9. Litigii  si Jurisdictie

In cazul in care intre parti apar divergente in legatura cu interpretarea si/sau desfasurarea prezentului Contract, se va incerca rezolvarea acestora pe cale amiabila, iar daca acest lucru nu va fi posibil, acestea se vor rezolva de catre instanta de judecata competenta de pe raza sediului social al Furnizorului.

 

10. Notificarile intre parti

In acceptiunea partilor contractante, orice notificare adresata de una dintre acestea celeilalte este valabil indeplinita daca va fi transmisa la adresa/sediul prevazut in partea introductiva a prezentului contract.

In cazul in care notificarea se face pe cale postala, ea va fi transmisa prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire (AR) si se considera primita de destinatar la data mentionata de oficiul postal primitor pe aceasta confirmare.

Daca notificarea se trimite prin posta electronic (e-mail), ea se considera primita in prima zi lucratoare dupa cea in care a fost expediata.

Notificarile verbale nu se iau in considerare de nici una dintre parti daca nu sunt confirmate prin intermediul uneia dintre modalitatile prevazute la alineatele precedente.

 

11. Incetarea contractului

Contractul se incheie incepand cu data de 01/02/2018 si poate inceta in urmatoarele conditii:

 • Prin denuntare unilaterala din partea oricarei parti contractante cu un preaviz de 15 zile calendaristice;
 • de drept, fara a mai fi necesara notificarea prealabila, indeplinirea oricarei alte formalitati sau interventia vreunei instante de judecata ( pact comisoriu ) in situatia in care Afiliatul nu-si respecta in totalitate obligatiile asumate in baza prezentului contract conform dispozitiilor art. 5.2 si 5.3;

 

12. Forta Majora

Forta majora asa cum este definita in prezentul articol sau de doctrina juridica exonereaza de raspundere partea care o invoca in conditiile legii, pe baza notificarii in scris in termen de 48 de ore de la producerea evenimentului considerat forta majora, daca cazul de forta majora este certificat ulterior in scris de Camera de Comert si Indrustrie Romana in cel mult 3 zile de la producerea acestuia.

In baza certificatului eliberat de Camera de Comert si Industrie A Romaniei, partile vor conveni asupra actiunilor necesare pentru inlaturarea sau limitarea efectelor acesteia.

Reprezinta caz de forta majora orice eveniment ori cauza exterioara, independenta de vointa partilor, neimputabila acestora, care nu poate fi in mod absolut prevazuta, controlata sau depasita de catre acestea si care conduce la neindeplinirea sau indeplinirea necorespunzatoare sau la intarzierea din partea oricareia dintre parti de a se achita de oricare dintre obligatiile prevazute in prezentul contract, pe durata cazului de Forta Majora. Partile nu vor fi scutite de indeplinirea obligatiilor asumate odata cu incetarea cazului de Forta Majora.

Constituie Caz de Forta Majora oricare din urmatoarele circumstante : ( civil, interstatal, declarat sau nedeclarat), anarhie, rebeliune,, revolutie, insurectie sau uzurpare de putere, orice greva sau conflict de munca (in afara de greva sau conflictul de munca declansate de personalul partilor), embargou, orice catastrofa naturala (cutremure, inundatii, alte fenomene meteorologice exceptionale) si orice alt eveniment imprevizibil si insurmontabil care impiedica sau intarzie executarea contractului si care poate fi certificate de catre Camera de Comert si Industrie A Romaniei drept caz de forta majora.

In caz de forta majora termenul de indeplinire a obligatiilor asumate de catre partile contractuale va fi prelungit de comun acord cu perioada pe parcursul careia s-au manifestat consecintele acestuia, daca partile nu convin altfel.

 

13. Dispozitii finale

Partile raspund de indeplinirea tuturor obligatiilor asumate prin prezentul contract , potrivit prevederilor acestora si legislatiei in vigoare .

Neachitarea la timp a obligatiilor financiare influenteaza in mod corespunzator termenii de livrare si executie stabiliti .

Prezentul contract este valabil pana la indeplinirea integrala de catre fiecare parte a obligatiilor asumate, cu respectarea tuturor prevederilor din contract .

In cazul in care un termen si/sau o prevedere din prezentul Contract ori o parte din acestea va fi declarata nula sau invalida de o instanta judecatoreasca competenta, atunci numai un asemenea termen, prevedere sau parte din acestea, dupa caz, vor fi astfel considerate si nu vor afecta valabilitatea restului Contractului.